dijous, 15 de novembre del 2012

ENRIQUE VILA MATAS, BOLAÑO, MC GUFFIN'S I ALTRES...


L'escriptor Enrique Vila-Matas va ser ahir a Lisboa per fer una lectura de texts seus en el marc del Lisboa&Estoril Film Festival.
La lectura es va realitzar en una de les sales més maques i més incòmodes de Lisboa, una de les antigues aules magistrals de ciències naturals de l'escola politècnica. Els assistents varen pagar dos euros per anar a escoltar Vila-Matas i fins i tot vaig veure com pagava el seu editor i la seva traductora, per tant tothom es va gratar la butxaca per escoltar-lo.

I podríeu dir que és una mesura dissuassòria, que això no és acostar la cultura a tothom, etc, etc, però en entrar i veure que hi havia unes setanta persones i que en la seva majoria era gent entre 25 i 35 anys la sorpresa va ser considerable.

Vila-Matas va començar la seva lectura de forma molt seriosa, embolcallat en un llarg abric negre molt elegant i com si fos un d'aquells grans professors d'un temps a poc a poc va anar imposant la màgia de les paraules. Fins que va arribar a dos moments màgics: quan va explicar que Roberto Bolaño tendria una exposició a Barcelona el mes de març del 2013 i ens va llegir el text del catàleg i quan va anar entrant en temes més humorístics i ens va explicar algunes anècdotes de la seva  vida d'escriptor amanint-ho amb texts. En definitiva, va captivar un auditori que estava congelat de fred -terribles les condicions de la bellíssima sala- amb la màgia de l'escriptura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada