dimecres, 27 de març del 2013


Es reprenen de matinada les obres de desmantellament del Mur de Berlín


Tros desmentallat del Mur / EFE
Les obres de desmantellament de part del tram més emblemàtic del Mur de Berlín s'han reprès durant la matinada d'avui, després que la pressió ciutadana aconseguísparalitzar-les a principis de mes.
Les obres s'han reiniciat passades les cinc del matí per obrir un forat en el tram conegut com a East Side Gallery, on hi ha la cèlebre imatge del petó entre Leonid Bréjnev i Erich Honecker. Els operaris han retirat alguns dels blocs de formigó que conformen el mur per obrir dos buits de sis metres d'amplada cadascun, que es va dir que serien les sortides d'emergència d'un nou bloc d'habitatges.
Les obres, una "provocació" per les organitzacions
El fet que les obres s'hagin reiniciat de matinada s'ha interpretat com un acte de "provocació" per diverses organitzacions com Spreeufer für alle iClub Comission, que lluiten per la conservació del Mur de Berlín. El president de Club Comission, Sascha Disselkamp, ​​creu que es tracta d'una "estratègia" per mostrar que "ells fan el que volen", mentre que la ciutadania no té "opció". No obstant això, Disselkamp ha assegurat que "això no ha acabat" i ha anunciat que les protestes continuaran demà amb una manifestació davant l'Ajuntament de Berlín per mostrar el descontentament davant Klaus Wowereit (SPD), alcalde  de la ciutat.
Per la seva banda, l'artista Kani Alavi, un dels responsables de la decoració de l'East Side Gallery a finals dels anys 90, va assenyalar que es tracta d'una situació "crítica i difícil" i ha assegurat no estar "segur" dels nous passos a seguir.
Opinió de la constructora
Segons la constructora Living Bauhaus, responsable de la nova edificació que allotjarà 36 pisos de luxe, els blocs de formigó seran col·locats de nou, ja que només es tracta de crear un accés provisional per poder construir el nou bloc residencial en l'anomenada Franja de la Mort. "Lamentem que no hi hagi hagut cap altra via d'acció", ha dit el portaveu del grup, que ha assegurat que s'ha procedit a continuar amb aquestes obres després que no s'hagi trobat una alternativa en les reunions mantingudes amb l'executiu berlinès i amb el districte de Friedrichshain-Kreuzberg, on es construirà el nou edifici. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada